Wanneer is het tijd voor een nieuwe garagepoort?

Helaas hebben de garagepoorten ook maar een beperkte levensduur. Na verloop van tijd worden ze blootgesteld aan vele invloeden van weer en wind of voortdurend gebruik.

Na 15 tot 20 jaar kunnen de volgende gebreken optreden:

Roestplekken, piepende versleten rollen, moeilijke bediening, versleten veren, of zelfs een gebroken veer.

Dan is het tijd om na te denken over een nieuwe garagepoort. Een reparatie is niet altijd de moeite waard. De garagedeur vervangen kan effectiever zijn.

Waarop moet ik letten bij het vervangen van een garagedeur?

  1. Gebroken veer - wat nu?
  2. De juiste deur voor elke maat.
  3. Visueel passend - het huis als geheel.
  4. Meer comfort en veiligheid met een nieuwe garagedeur.
  5. Energiebesparende oplossingen.
  6. Snelle vervanging in één dag.
1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg7.jpg

Gebroken veer - wat nu?

Wanneer een garagedeur op leeftijd komt, kunnen de oude trekveren slijten, breken en kan de deur eraf vallen. Een gekwalificeerde vakman zal graag ter plaatse controleren of de garagedeur aan renovatie toe is.

De voorjaarsvakantie vindt meestal plaats aan de haken aan het einde van het voorjaar. Als een veer breekt, kunt u de garagedeur beter niet openen of sluiten. Anders kan een garagedeuraandrijving ook beschadigd raken door de overbelasting.

Indien mogelijk moeten de veren altijd aan beide zijden worden vervangen om afwijkende spanningen of kromtrekken van de garagedeur te voorkomen.

De juiste deur voor elke maat.

Tegenwoordig is het vervangen van een garagedeur geen probleem meer. Voor elke deurmaat is er een geschikte deur. Of het nu gaat om een standaarddeur, een renovatiedeur of zelfs een speciale maat - de specialist ter plaatse geeft u de beste tips en professioneel advies.

Soms kan men echter niet om structurele aanpassingen heen. Hier kunnen panelen bijvoorbeeld helpen. Deze zorgen voor een zuivere aansluiting van de deur op de latei en de dakranden.

Visueel passend - het huis als geheel.

Een nieuwe garagedeur verfraait het huis visueel en kan perfect worden afgestemd op het uiterlijk van het huis. Ramen, voordeur en garagedeur vormen een eenheid en zijn het visitekaartje van het huis. De garagedeuren kunnen individueel worden "ontworpen" in kleur, oppervlak, materiaal en met smaakvolle designelementen.

Meer comfort en veiligheid met een nieuwe garagedeur.

Wan

neer u een garagedeur vervangt, moet u ook een elektrische deuropener overwegen. Het maakt niet alleen het dagelijks leven gemakkelijker, maar biedt ook extra beveiliging tegen inbrekers dankzij het vergrendelingsmechanisme. Bovendien voorkomt de automatische uitschakeling van de elektrische aandrijving dat kinderen in gevaar worden gebracht. Zodra de garagedeur een obstakel tegenkomt, stopt de garagedeuraandrijving onmiddellijk en trekt deze zich iets terug.

Garages die geen elektrische aansluiting hebben, kunnen oplaadbare batterijen en zonnepanelen gebruiken om de garagedeuropener van stroom te voorzien.

Energiebesparende oplossingen.

Vaak is het huis omgeven door een energiebesparende warmte-isolerende "huid". Maar hoe zit het met de garagedeur? Moderne garagedeuren hebben isolatie. Dit wordt vooral interessant als de garage als werkplaats wordt gebruikt of direct aan het huis grenst en dus als warmtebuffer dient.

Snelle vervanging in één dag.

Het vervangen van een garagedeur kan het beste worden uitgevoerd door een gekwalificeerd gespecialiseerd bedrijf. Voor verwijdering en installatie is niet meer dan één dag nodig. Twee monteurs verwisselen de deur met veilige handbewegingen. Dit betekent dat de auto 's avonds weer veilig in de garage geparkeerd kan worden. Het gespecialiseerde bedrijf zorgt ook voor de afvoer van de oude deur.