Waarom een houten poort een veilige keuze is

Een poort kopen is een echte investering: hij moet solide, esthetisch en duurzaam zijn. Het is tenslotte de poort die uw bezoekers verwelkomt en uw huis beschermt! Welk materiaal moet u kiezen voor uw poort? PVC, smeedijzer, aluminium of hout? Elk heeft zijn eigen sterke en zwakke punten, en hoewel de prijzen variëren van eenvoudig tot het dubbele of meer, is het essentieel om de tijd te nemen om ze te vergelijken.

Maar al vele jaren is de houten poort een van de beste waarden op de markt. Waarom is dat zo? Welke houtsoort moet ik kiezen? En hoe zit het met het onderhoud? Hier is een punt om te overwegen.

Een houten poort, de keuze van de traditie

Als houten poorten altijd zo populair zijn, dan is dat simpelweg vanwege hun authentieke en traditionele charme. Nobel, maar toch warm, durft hout alle stijlen en vormen aan. Opengewerkt of massief, de houten poort heeft nog een mooie toekomst voor zich! Maar design is niet alles. Hout heeft ook andere voordelen, zoals zijn duurzaamheid, zijn weerstand tegen weer en wind en zijn indrukwekkende levensduur.

houten-poorten-1.jpghouten-poorten-2.jpghouten-poorten-3.jpghouten-poorten-4.jpghouten-poorten-5.jpghouten-poorten-6.jpghouten-poorten-7.jpghouten-poorten-8.jpghouten-poorten-9.JPGhouten-poorten-10.jpghouten-poorten-11.jpghouten-poorten-12.jpghouten-poorten-13.jpghouten-poorten-14.jpghouten-poorten-15.jpghouten-poorten-16.jpghouten-poorten-17.jpghouten-poorten-18.jpghouten-poorten-19.jpghouten-poorten-20.jpghouten-poorten-21.jpghouten-poorten-22.jpghouten-poorten-23.JPGhouten-poorten-24.jpghouten-poorten-25.JPG

Welke houtsoort moet u kiezen voor uw toekomstige poort?

Er zijn verschillende soorten hout beschikbaar.

Wit hout

Dit is het soort hout dat u aantreft in poorten van grenen of sparren. Het lichte gewicht en de zeer betaalbare prijs spreken de consument aan. Deze soort is echter kwetsbaar en gevoelig voor rot en schimmel. Regelmatig onderhoud is dus essentieel om de levensduur te behouden. Daarom geven wij geen voorkeur aan dit soort hout," legt Brice Henault, hoofd schrijnwerkerij van Ateliers du Bois, uit: "Als schrijnwerker zou ik eikenhout of exotisch hout aanbevelen voor een poort. Dit zijn meer resistente en zeer esthetische soorten die zeer populair zijn.

Massief eiken

Stevig en stabiel, massief eikenhout is ideaal voor buitengebruik zoals een poort. Dankzij zijn robuustheid is het bestand tegen regen en wind en tegen agressie van buitenaf. Mits regelmatig onderhouden en behandeld natuurlijk!

Exotische houtsoorten

Teak, tatajuba, sapelli, red meranti... Exotische houtsoorten zijn weliswaar duurder dan andere soorten, maar hebben veel voordelen. Ze zijn rotvrij, d.w.z. ze rotten niet, en hebben vooral slechts om de twee à drie jaar onderhoud nodig.

Kortom, houten poorten zijn nog steeds een veilige gok op de markt. De prijs is iets hoger dan zijn pvc-tegenhanger, evenals het regelmatige onderhoud, wat afschrikkend kan werken. Het blijft echter een van de meest verkochte materialen en is nog steeds zeer aantrekkelijk vanwege het authentieke uiterlijk, de lange levensduur en de indrukwekkende weerstand tegen weer, wind en inbraak.