Waarom een houten poort een veilige keuze is

Een poort kopen is een echte investering: ze moet stevig, esthetisch en duurzaam zijn. Het is tenslotte de poort die uw bezoekers verwelkomt en uw huis beschermt! Welk materiaal moet u kiezen voor uw poort? PVC, smeedijzer, aluminium of hout? Elk heeft zijn eigen sterke en zwakke punten, en hoewel de prijzen variëren van eenvoudig tot het dubbele of meer, is het van essentieel belang de tijd te nemen om ze te vergelijken.

Maar al vele jaren is de houten poort een van de beste waarden op de markt. Waarom is dat zo? Wat voor soort hout moet ik kiezen? En hoe zit het met onderhoud? Hier is een punt om te overwegen.

poort van exotisch hout

Een houten poort, de keuze van de traditie

Als houten poorten altijd zo populair zijn, dan is dat gewoon omwille van hun authentieke en traditionele charme. Nobel, maar toch warm, hout durft alle stijlen en vormen aan. Opengewerkt of massief, de houten poort heeft nog een mooie toekomst voor zich! Maar design is niet alles. Hout heeft ook andere voordelen, zoals zijn duurzaamheid, zijn weerstand tegen weer en wind en zijn indrukwekkende levensduur.

Welke houtsoort moet u kiezen voor uw toekomstige poort?

Er zijn verschillende soorten hout beschikbaar.

Wit hout

Dit is de houtsoort die u zult aantreffen in poorten van grenen of sparrenhout. Zijn lichte gewicht en zeer betaalbare prijs spreken de consument aan. Deze soort is echter kwetsbaar en vatbaar voor rot en schimmel. Om de levensduur te behouden, is regelmatig onderhoud dus essentieel.

Massief eiken

Stevig en stabiel, massief eikenhout is ideaal voor gebruik buitenshuis, zoals een poort. Door zijn robuustheid is hij bestand tegen regen en wind en tegen agressieve invloeden van buitenaf. Op voorwaarde dat het regelmatig wordt onderhouden en behandeld, natuurlijk!

Exotisch hout

Teak, tatajuba, sapelli, rode meranti... Exotisch hout, hoewel duurder dan andere soorten, heeft vele voordelen. Ze zijn rotvrij, d.w.z. dat ze niet rotten, en vooral dat ze slechts om de twee à drie jaar onderhoud vergen.

Kortom, houten poorten zijn nog steeds een veilige keuze op de markt. De prijs is iets hoger dan die van zijn pvc-tegenhanger, evenals het regelmatige onderhoud, wat afschrikkend kan werken. Het blijft echter een van de meest verkochte materialen en is nog steeds zeer aantrekkelijk door zijn authentieke uiterlijk, lange levensduur en indrukwekkende weerstand tegen weer, wind en inbraak.

klassiek houten poort
houten portaal limburg
poort van hout en metaal
op maat gemaakte houten poort

Lees ook: Houten schuifpoorten op maat