Moderne trappen: Ideeën & Foto's

Moderne en tijdloze trapontwerpen.

Moderne trap van hout, staal en glas

Een hedendaagse woning wordt afgerond met een moderne trap. Een grote verscheidenheid aan materiaalcombinaties, trapontwerpen en uitvoeringsmogelijkheden geven u maximale ontwerpvrijheid.

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg7.jpg8.jpg9.jpg10.jpg11.jpg12.jpg

Houten treden en extravagante trapleuningen

Een spannende mix in de trappenbouw is de combinatie van metaal, hout en glas. Houten treden, bijvoorbeeld van eiken, vuren, beuken of grenen, zijn tijdloos.

Een leuning van metaal, die bijvoorbeeld de kleuren van uw deurgrepen of raamkrukken weerspiegelt, integreert de moderne trapconstructie naadloos in uw woonruimte. Ook transparante trapleuningen van glas zijn bijzonder trendy.

Technische innovaties zoals verlichte traptreden maken van de trap een spreekwoordelijk hoogtepunt en laten uw moderne trap stralen.

Vaak gebruikte onderdelen

  • Hoogwaardige houten treden
  • Veiligheidsglas
  • Leuningen en stijlen van metaal of HPL

Kleuraccenten op moderne trappen

Moderne trappen maken een interessant kleurenspel mogelijk. De kwestie van de kleur doet zich altijd voor wanneer je een bepaald effect wilt bereiken:
Fel verlichte kamers met overwegend witte meubels kunnen bijvoorbeeld worden geaccentueerd door opvallende kleuren zoals rood of zwart. Een witte trap daarentegen kan donkere kamers merkbaar opfleuren.

Ongeacht of u een natuurlijke look wilt behouden of liever bewust voor meer speelse kleurvariaties gaat: Er zijn geen grenzen aan je verbeelding. Voor een harmonieus totaalbeeld moet de moderne trap echter passen bij de woonsituatie. Begin dus op voorhand na te denken over hoe je interieur eruit moet zien.

Lange tijd werden trapbomen en wenteltrappen beschouwd als de universele oplossing voor het ontwerpen van trappen. Deze twee vormen worden nog steeds veel gebruikt. Intussen zijn er echter andere soorten toegevoegd. Zo wordt de vrijdragende trap zonder stootborden steeds populairder. Als de bouw in een beperkte ruimte moet plaatsvinden, kunnen ook moderne ontwerpen worden gemaakt met een ruimtebesparende trap.

Soorten moderne trappen

  • Inklapbare trap
  • Vrijdragende trap
  • Ruimtebesparende trap
  • Wenteltrap

Moderne trappen: Kosten en prijzen

Wat kost een moderne trap? De kosten van een moderne trap kunnen variëren afhankelijk van de houtsoort, de inbouwsituatie en de uitrusting.

Doe een gratis offerteaanvraag voor de juiste prijs