Rechte, wentelende en spiraalvormige houten trappen

Ontdek al onze houten trappen voor binnenhuisinrichting. Wij bieden rechte, kwartdraai , zwevende en spiraal houten trappen om uw kamer in te richten, ongeacht de configuratie en de ruimte die u beschikbaar heeft. De houten trap biedt een sober en warm design, dat ideaal samengaat met een klassiek interieur voor een gezellige sfeer.

Wij maken de allermooiste, houten trappen voor u! De schoonheid van deze trappen plaatsen wij tegenover een correcte prijs. De uitstraling van houten trappen is uniek. Geen enkel ander materiaal kan de bepaalde gezelligheid en warmte creëren, zoals houten trappen dit doen. Als u nood heeft aan houten trappen en u verkiest een bepaalde houtsoort, of een bepaalde houtkleur, dan kunnen wij u hiervoor van dienst zijn. Wij werken altijd met de meest hoogwaardige materialen en de beste werknemers die de houten trappen voor u plaatsen.

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg7.jpg8.jpg9.jpg10.jpg11.jpg12.jpg

De verschillende soorten houten trappen

Net als constructies van metaal, beton, glas of steen, zijn er ook houten trappen in verschillende uitvoeringen. U kunt onder andere kiezen tussen :

De rechte houten trap

De rechte houten trap heeft geen hoeken of bordessen. Hij wordt gewoonlijk aan een muur bevestigd, maar kan ook met kabels worden opgehangen. Omdat hij zeer gemakkelijk te installeren is, is dit type trap het voordeligst op de markt. Het enige nadeel is dat hij veel ruimte nodig heeft als je de treden niet te hoog wilt maken, waardoor hij erg oncomfortabel in het gebruik kan zijn.

De wenteltrap of spiraalvormige trap

Wenteltrappen worden ondersteund door een verticale as waarop de treden zijn bevestigd. Zij kunnen rond of vierkant zijn en hebben het voordeel dat zij zeer weinig ruimte in beslag nemen, aangezien zij geen steunmuur nodig hebben. Deze trappen zijn vrij duur, omdat ze op maat worden gemaakt. Het ontbreken van stootborden geeft ze een moderne, design uitstraling.

De ¼ draai houten trap

De ¼ draai houten trap heeft twee flappen van treden die door een rechte hoek van elkaar gescheiden zijn. Afhankelijk van de plaats waarvoor hij is bestemd, kan de hoek in het midden liggen of lichtjes naar boven of naar beneden zijn verschoven. Hoektreden die smaller zijn dan bij andere trapmodellen, worden vaak vervangen door een bordes. Dit verhoogt het comfort van de gebruikers en ook de veiligheid van de bewoners van het huis.

De 2/4" houten trap

De 2/4 houten trap bestaat uit drie treden. In principe draaien twee rechte hoeken de trap terug op zichzelf, waardoor hij een minimum aan ruimte inneemt. Wenteltrappen zijn ook betaalbaar, maar alles hangt af van de gekozen houtsoort.

De houten vouwtrap

De houten vouwtrap, die in het toegangsluik is geïntegreerd, is het beste alternatief voor toegang tot onafgewerkte zolders. Indien de trap moet worden gebruikt op een verbouwde zolder, moet een beter ondersteuningssysteem worden aangebracht, zodat de trap bestand is tegen veel verkeer.

Eiken, voor robuuste en traditionele trappen

Frans of Pools eiken is ideaal voor wie houdt van traditie en klassieke stijl. Dit referentiehout is het edele hout bij uitstek en zal alle liefhebbers van mooie materialen en meubelen bekoren. Uw trap is van nature sterk en duurzaam en zal uw interieur karakter en elegantie geven.

Voor wie de stevigheid van het hout vreest, is het mogelijk te kiezen voor een antennemodel zonder stootborden of met een modernere metalen leuning om de structuur lichter te maken en te moderniseren zonder dit kwaliteitshout te devalueren. Pas op voor de prijs, het is over het algemeen duurder dan andere houtsoorten. Om het te beschermen, kunt u het in de was zetten met terpentijn en bijenwas.

Trappen van sparrenhout, voor een warme en eigentijdse uitstraling

Het Zweedse of Finse dennenhout dat in onze trappen wordt gebruikt, heeft een natuurlijke, tijdloze kleur. Door de matwitte kleur van het massieve dennenhout is het gemakkelijk af te werken. U bent vrij om het te personaliseren!

Ideaal voor interieurs die geïnspireerd zijn door een pure decoratiestijl en perfect passen bij de moderne trends van het moment. De prijs van deze soort is perfect gepositioneerd en zal voldoen aan de behoeften van alle budgetten. Reinigingstip: gebruik een borstel gedrenkt in warm water en zwarte zeep, snel afspoelen en drogen zodat het water niet diep in het hout dringt.

Beuken, voor natuurlijke en moderne trappen

Ruw beukenhout uit Frankrijk of Polen heeft een modern design. De trap in onbewerkt beukenhout, die van nature robuust en bestendig is, brengt al zijn warmte in een interieur en gaat lang mee. Stevig, esthetisch, het is ook zeer betaalbaar. Deze drie voordelen zijn zeer aantrekkelijk voor een groot aantal consumenten.

Houten trappen : mooi en gezellig

Heel wat mensen plaatsen trappen in hun woning, omdat het moet. Daarom zijn ze niet altijd zo mooi. Echter kan u met houten trappen wel een specifieke uitstraling creëren die erg mooi is. Als u dus kiest voor het plaatsen van houten trappen , kiest u ervoor om mooie trappen in huis te hebben. U hoeft niet te vrezen over de sterkte van houten trappen , want houten traptreden zijn zeer sterk en duurzaam. Tevens heeft u een waaier aan mogelijke afwerkingen beschikbaar, want de afwerking van traptreden zijn denkbaar in zowat elke houtsoort. Door deze flexibiliteit in kleuren en soorten, passen houten trappen in zowat elk interieur.

Houten trappen : uw voorkeur

Uw voorkeur is onze zorg, want elk product dat wij afwerken, wordt afhankelijk van uw eisen gemaakt. De onderdelen van uw voorkeur kunnen uit volgende items bestaan:

  • de houtsoort
  • de houtkleur
  • de dikte van het hout
  • de prijs
houten trappen

Het laatste (de prijs) is natuurlijk erg belangrijk. U heeft een bepaald budget dat u wilt spenderen voor het plaatsen van de houten trappen die u verkiest. Als u minder budget beschikbaar heeft, moet u naar een goedkopere houtsoort gaan. Wanneer u echter over voldoende budget beschikt, kan u naar de duurdere houtsoorten gaan. Indien u weinig kennis heeft omtrent houten trappen, soorten hout, enzovoort, dan kan u altijd een gesprek met ons aanvragen. Wij verwelkomen u graag op ons bedrijfsadres. De ligging van ons bedrijf is Meeuwen. Daar kan u steeds terecht voor meer informatie, of voor het aanvragen van een volledig vrijblijvende offerte.

Houten trappen : massief hout

Voor het maken van onze houten trappen , gebruiken wij verschillende soorten hout. Een materiaal waarmee wij onder andere werken, is massief hout. Dit soort hout is erg gekend. De kwaliteit van massief hout is dan ook één van de redenen waarom dit materiaal zo vaak gekozen wordt bij de afwerking van trappen, vloeren, meubels, enzovoort. Massief hout is dan ook op vele vlakken onverslaanbaar. Het kan gemakkelijk geknipt, gesneden en gevormd worden. De pure schoonheid dat massief hout uitstraalt, is nog een andere reden waarom massief hout zo gegeerd is. Houten trappen die in massief hout gemaakt zijn, bevatten een hoge kwaliteit, zijn erg duurzaam en sterk. Tevens is massief hout tijdloos, waardoor uw trap binnen tientallen jaren nog altijd mooi zal zijn! Uiteraard kan u nog andere materialen kiezen als het om houten trappen gaat. Neem dus zeker contact met ons op voor meer informatie!

Voor- en nadelen van houten trappen

De voordelen

Houten trappen hebben vele voordelen. Het wordt zeer gewaardeerd om zijn warmte en levendigheid. Omdat het zeer gemakkelijk te bewerken is, kan het aan verschillende stijlen worden aangepast. In feite is alles mogelijk met hout. Benadrukt moet worden dat houten trappen geschikt zijn voor alle soorten interieurs. Of uw smaak nu klassiek of hedendaags is, een houten trap is altijd een pluspunt. Bovendien belichaamt dit werk duurzaamheid en traditie.

De nadelen

De nadelen van een houten trap hebben bijna allemaal te maken met onderhoud. De structuur zal regelmatig onderhoud nodig hebben. Hij moet zijn hele leven lang met insecticiden en fungiciden worden behandeld. Ook kan het van vorm veranderen afhankelijk van de temperatuur of de vochtigheidsgraad in de lucht. De kosten van renovatie zijn duur als het door een professional wordt gedaan. De weerstand tegen slijtage zal sterk afhangen van de gekozen soort.