Houten poorten op maat

Schrijnwerker Bongaerts Bvba is specialist in het maken van tuinpoorten of houten poorten op maat. Vanuit een jarenlange ervaring bieden wij een uitgebreid gamma aan poorten aan.

Als houtsoorten gebruik wij enkel 1ste keus klasse 1 tropische hardhout zoals: afromosia,iroko en padouk. Dit is een zeer sterke natuurlijke houtsoort die weinig werkt.

Scharnieren zijn vervaardigd uit inox regelbaar en bevestigd met inox bouten

De poorten worden enkel met drevelverbindingen vervaardigd en niet met pen-en gatverbinding.

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg7.jpg8.jpg9.jpg10.jpg11.jpg12.jpg13.jpg14.jpg15.jpg16.jpg17.jpg18.jpg19.jpg20.jpg21.jpg22.jpg23.jpg24.jpg25.jpg26.jpg27.jpg28.jpg29.jpg30.jpg31.jpg32.jpg33.jpg34.jpg35.jpg36.jpg37.jpg38.jpg39.jpg40.jpg41.jpg42.jpg43.jpg44.jpg

Houten poorten zijn buitengewoon prachtig. Ze zijn met een bepaalde techniek gemaakt, waardoor ze erg duurzaam en sterk zijn. Als u op zoek bent naar een houten poort, dan bent u bij ons dus aan het juiste adres. Wij beschikken over heel wat ervaring als het over houten poorten gaat en daarom kunnen wij een uitgebreid portfolio laten zien als u dit wenst.

Houten poorten : maatwerk

Bij ons is de afwerking van houten poorten maatwerk. Dit komt doordat wij onze poorten op maat leveren. Uw wens is hetgeen wij uitvoeren. De poort die wij voor u maken, past niet alleen bij uw woning, maar ook bij uw persoonlijke voorkeur. Wij werken met de beste houtsoorten van de allergrootste kwaliteit.

Houten poorten : tropisch hardhout

Meestal worden onze houten poorten vervaardigd uit tropisch hardhout, zoals:

Natuurlijk heeft u een volledige inspraak in hetgeen u wenst. Als u daarom een bepaalde houtsoort verkiest bij het maken van uw houten poort, dan kan u dit aan ons melden. Als de houtsoort die u in gedachten heeft geschikt en duurzaam is voor een houten poort, dan willen wij deze natuurlijk voor u vervaardigen!

Houten poorten : afrormosia

Afrormosia is een houtsoort die afkomstig is van zeer sterke bomen. Deze bomen groeien in heel wat landen, maar de landen waar deze bomen het meeste voorkomen, zijn de Afrikaanse landen Kameroen, Congo, Ghana, Nigeria en de Ivoorkust. Dit betekent dat afrormosia bijna altijd afkomstig is uit het westen of het centrum van Afrika. Afrormosia bevat een prachtige kleur en een zeer goede kwaliteit!

Houten poorten : padouk

Een andere houtsoort die wij verkiezen voor het maken van houten poorten , is padouk. Deze houtsoort is gekend voor zijn topkwaliteit en de warme kleuren van het hout. De kleur van padouk gaat vaak uit naar een rode tint. De bomen van deze houtsoort kunnen gigantisch worden. Er zijn bomen bekend die een hoogte van wel vijftig meter hebben! Daardoor kan ook de kruin ervan zeer breed worden, tot wel dertig meter! Omwille van deze cijfers hoeft u uiteraard al niet meer te twijfelen over de duurzaamheid en de sterkte van het hout. Ook is de eventuele vervorming van deze houtsoort door jaren onbestaande tot erg miniem. Dat zijn ook de voornaamste redenen waarom wij ook houten poorten maken met padouk.

Houten poorten : iroko

Vervolgens maken wij ook met de houtsoort iroko de mooiste houten poorten . Deze houtsoort wordt vooral in het Afrikaanse regenwoud gevonden. De kleur ervan is goudbruin en de duurzaamheid is opnieuw erg hoog. Wij maken enkel houten poorten met houtsoorten die geschikt zijn voor kwaliteit en duurzaamheid. Daarom ook is iroko één van onze favoriete houtsoorten om mee te werken. Natuurlijk willen wij enkel producten afleveren die perfect zijn en dat kan alleen met sterk en duurzaam hout!

Het soort hout en de afwerking van de houten poorten dat u verkiest, werken wij helemaal perfect voor u af!

De verfijning van een houten poort

houten poort klassiek

Omdat uw ingang al uw aandacht verdient, net zoals uw gevel of uw interieur, is de keuze van de poort van essentieel belang. Bij Bongaerts Dirk begrijpen we dit en onze schrijnwerkers staan klaar om een kwaliteitspoort met een uniek design te maken. Het is tenslotte het eerste wat uw bezoekers zien als ze bij u thuis aankomen!

Voor elk van onze projecten selecteren wij hout van hoge kwaliteit uit duurzame en ecologische bossen. Dit is een geweldige basis voor houten poorten met een authentieke en warme charme. In massief eiken of exotisch hout zoals teak, sapele of rode meranti, kies uw houtsoort uit de meest esthetische en bestendigste op de markt. En als u er niet uitkomt, staan onze schrijnwerkexperts klaar om u te begeleiden!

Lees ook

Uitzonderlijke duurzaamheid die de tand des tijds doorstaat

houten poort op maat gemaakt

Bent u op zoek naar een op maat gemaakte houten poort die u en uw huis zal beschermen en tegelijkertijd de tand des tijds doorstaat? Terwijl sommige materialen gevoeliger zijn voor weersinvloeden en windvlagen, is hout het perfecte materiaal dat adel en robuustheid combineert. Goed onderhouden, uw op maat gemaakte houten poort is gemaakt om lang mee te gaan en zal vele jaren niet vervangen hoeven te worden.

Bij Bongaerts Dirk maken wij er een erezaak van u houtsoorten aan te bieden die speciaal ontworpen zijn voor het intensieve gebruik buitenshuis dat een poort vertegenwoordigt. Inderdaad, niet alle houtsoorten zijn gelijk in termen van sterkte en duurzaamheid! U zult uw poort elke dag moeten openen en sluiten. Het zal ook op de proef worden gesteld bij slecht weer en in de winter. Kiezen voor goedkoop hout of hout van slechte kwaliteit is een slechte investering!

Maatwerk: geen grenzen aan de verbeelding

Wat als je de perfecte poort kon maken? Degene die perfect aan uw wensen zou voldoen, met respect voor de bijzonderheden van uw ingang en uw oprit? Dankzij onze knowhow zal uw toekomstige houten poort aan al uw verwachtingen voldoen. En niet voor niets: u beslist alles, wij doen het!

houten poort wit

De meest aanpasbare poort

Of het nu gaat om de keuze van kleur, vorm of grootte, alles is aanpasbaar en de mogelijkheden zijn eindeloos. U kunt kiezen voor een traditionele houten poort die de natuurlijke schoonheid en adellijkheid van het materiaal tot zijn recht laat komen, of voor een eigentijds ontwerp dat buiten de gebaande paden valt. Heb je een twijfel of een vraag? Onze schrijnwerkers staan aan uw zijde om u te helpen uw ideale poort te ontwerpen.

Een echte zorg voor detail

Wat hebben al onze poorten gemeen? Hun hoge kwaliteit! Wij zijn niet geïnteresseerd in een mooie op maat gemaakte houten poort als de afwerking of de stevigheid in het gedrang komt. Bij Bongaerts Dirk combineert u design met kwaliteit, voor een poort op maat die lang meegaat!

Een op maat gemaakte houten poort

op maat gemaakte houten poort

Al onze houten poorten worden vervaardigd in ons atelier voor een nauwkeurig en professioneel resultaat.

Klassiek of modern

dubbele houten poort wit

De vakkennis van onze timmerlieden stelt u in staat de ideale poort te creëren. Van traditionele tot hedendaagse vormen, er zijn geen grenzen aan wat hout kan doen.

Wat zijn de voordelen van een op maat gemaakte houten poort?

De configuratie van uw tuin en de eventuele technische beperkingen (helling van de grond, beschikbare opening...) laten niet altijd toe om voor een standaardmodel te kiezen. Daarom is een op maat gemaakte poort een zeer goed alternatief. Enerzijds wordt hout steeds aantrekkelijker voor mensen die warmte willen brengen in hun exterieur en kiezen voor een meer ecologische oplossing. De technieken die we gebruiken, garanderen een lange levensduur van het hout in onze poorten. In combinatie met een transparante of gebeitste olieafwerking kunt u er zeker van zijn dat de kleur van het hout lang mooi blijft. Bovendien zijn op maat gemaakte poorten perfect aangepast aan de structuur van uw tuin, ideaal voor atypische grondconfiguraties.

Gerelateerd:

Houten poorten