Houten omheiningen met duurzame houtbescherming voor uw afsluiting

Of het nu gaat om een afsluiting, privacyschutting, een terrasafscheiding of een tuinomheining - geen enkel ander materiaal biedt u zoveel vormen en kleuren voor omheiningen als de hernieuwbare grondstof hout. De kwaliteit van de omheiningen wordt enerzijds bepaald door de houtsoort en anderzijds door de gebruikte materiaaldiktes. Bovendien worden houten hekken gekenmerkt door eenvoudige montage; zelfs kleine gebreken worden vergeven en kunnen later worden gerepareerd.

houten tuinomheining

De kwaliteit van houten afsluitingen

De duurzaamheid van houten omheiningen wordt enerzijds bepaald door de gebruikte houtsoort en anderzijds door de materiaaldiktes. Hoogwaardige houtsoorten zoals Siberisch lariks, douglasspar of eik bieden door hun samenstelling een biologische weerstand tegen aantasting door insecten en schimmels. Andere houtsoorten, zoals grenen en vuren, bereiken dit door middel van drukimpregnatie. In de loop van het biologische verouderingsproces krijgen deze houten schuttingen hun eigen soortspecifieke houtpatina en passen ze harmonieus in het volwassen tuinensemble. Tegelijkertijd zorgen oppervlaktebehandelingen met onderhouds- en beschermingsproducten voor een langere levensduur.

Houten hekken rijpen met de jaren

Houten hekken zijn er in veel verschillende variaties, maar alle ontwerpen hebben één ding gemeen: als volwassen bouwmateriaal zijn houten hekken altijd individueel. Ze hebben doorgaans kenmerken zoals kromtrekken, draaien of barsten en worden gekenmerkt door texturen of een hoog harsgehalte - net als bij ons mensen zorgen onderscheidende kenmerken dus voor persoonlijkheid. Toegevoegd aan deze: In combinatie met licht-, weers- en temperatuurinvloeden krijgt elke houtsoort zijn specifieke uiterlijk en vormt het een onmiskenbaar karakter. Dit is precies wat houten hekken van douglasspar, grenen of Siberisch lariks zo charmant maakt! Houten schuttingen staan voor pittige verscheidenheid en zijn daarom zeer aantrekkelijk voor alle tuinliefhebbers die van individuele ontwerpen houden.

Klassiek of modern - houten omheiningen voor elke smaak

Wilt u een klassiek houten tuinhek met een natuurlijk houtpatroon? Of geeft u de voorkeur aan een moderne houten schutting in trendy grijs, die perfect past bij het bestaande tuinmeubilair en tegelijkertijd fungeert als privacyschutting? Welke houten schutting u ook kiest - bij Bongaerts Dirk vindt u voor elke smaak de juiste houten schutting. Maar een houten tuinhek vormt niet alleen een modern privacyscherm, het is ook snel en eenvoudig te plaatsen. Houd er wel rekening mee dat een houten schutting regelmatig een beetje onderhoud vergt om ervoor te zorgen dat het hout langdurig tegen weersinvloeden beschermd is. Wij adviseren u ook graag persoonlijk in onze lokale vakmarkten over onderwerpen als de montage of het onderhoud van houten tuinschermen.

Een houten afsluiting gebruiken als privacy schutting

Houten schuttingen geven uw tuin meer privacy, dankzij hun praktische functie als privacyschermen. Met een modern ontwerp passen houten schuttingen perfect in uw tuin. Houten tuinschermen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Selecteer de houten schuttingelementen in de juiste hoogtes en breedtes en stel uw nieuwe houten schutting individueel samen.

Verticale omheining

verticale houten omheining

Verticaal hekwerk past zeker meer in een retro huis. Vooral als de erkerprofielen decoratieve elementen hebben. Het geheel wordt perfect aangevuld met een fundering. Een verticale schutting is ook ideaal als het huis niet uit één verdieping bestaat, maar minstens één verdieping heeft. Het is ook het overwegen waard of het gebouw een bruikbare zolder en een steil dak heeft.

Horizontale omheining

Horizontaal afsluitwerk past perfect in de moderne bouw. Een palissadeafsluiting met horizontale profielen is de juiste keuze voor het omheinen van een pand met een eenvoudig huis, bij voorkeur met een plat dak. De minimalistische horizontale erkers zijn zo veelzijdig dat ze kunnen worden gecombineerd met andere materialen. Ze zien er bijvoorbeeld goed uit in combinatie met betonplaten.

Lees meer over constructieve houtbescherming en de kenmerken waaraan u de kwaliteit van een houten schutting kunt herkennen:

Bongaerts Dirk hecht de hoogste waarde aan de hoogwaardige afwerking en duurzaamheid van haar houten producten. Met kwaliteitsimpregnaties garanderen wij een diep doordringende houtbescherming. Duurzame houtbescherming begint echter al bij de bouw van de omheiningen. Het belangrijkste is het hout te beschermen tegen vocht. Nauwkeurig passende afzonderlijke elementen, afwateringskanalen en afgeronde vormen voorkomen de vorming van waterresten en dus rot.

Al onze houten omheiningselementen zijn gemaakt van gestructureerde en glad geschaafde profielen. Door het gebruik van kruisdradig hout zijn de elementen vormvast en waterafstotend.

Houtbescherming door slimme constructie

 • De latten van het latwerk worden doormidden gefreesd en vlak op elkaar geplaatst.
 • De bogen van de constructies zijn vormvast en meermaals gelijmd.
 • De solide frames zijn nauwkeurig van zwaluwstaarten voorzien en verbonden met roestvrije schroeven.
 • Waterafvoeren zorgen ervoor dat het hout niet permanent vochtig blijft.
 • Alle elementen van onze omheiningen zijn zuiver geschaafd en afgeschuind.
 • De afdekprofielen zorgen ervoor dat de snijkanten van het hout worden beschermd.
 • Tijdens de productie worden rotte knoesten zorgvuldig verwijderd en de profielen stevig verlijmd.
 • Voor al onze afrasteringen raden wij het gebruik van paalkappen aan voor een langere levensduur van de houten palen.
 • geen indringing van regenwater via het snijvlak van de paalkop
 • minder scheurvorming
 • decoratieve en constructieve houtbescherming

Houten afsluitingenkopen bij Bongaerts Dirk

Wij bieden een van de grootste assortimenten privacy- en tuinafsluitingen in diverse uitvoeringen en gemaakt van verschillende houtsoorten. Onze privacyhekken beschermen uw privacy, of het nu gaat om een laaggeprijsde lamellenomheining of een hoogwaardige premium omheining met stijlvolle latwerkjes van Siberisch lariks. Onze houten tuinhekken variëren van eenvoudige pikethekken tot beschilderde houten hekken waarmee u kleurrijke accenten aan uw eigendom kunt toevoegen. Of u nu een goedkope houten schutting zoekt of een designelement voor uw tuin - bij bongaertsd.be bent u aan het juiste adres. Wij adviseren u graag persoonlijk.